Elkészítés: 45 perc
Muffinok Fánkmuffin baracklekvárral töltve
HOZZÁVALÓK
60 g vaj
45 g étolaj
100 g Koronás Kristálycukor
50 g Koronás Aranybarna Cukor
2 db nagy tojás
1,5 teáskanál sütőpor
0,25 teáskanál szódabikarbóna
0,25 teáskanál őrölt szerecsendió
0,75 teáskanál
1,5 teáskanál vanília esszencia
370 g liszt
250 ml tej
4 evőkanál olvasztott vaj
zúzott Koronás Kristálycukor
baracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
A puha vajat, étolajat és a kétféle cukrot robotgéppel habosítsuk ki. Mikor szép habos, további folyamatos habosítás mellett hozzáadhatjuk a két tojást, majd a sütőport, szódabikarbónát, szerecsendiót és a vaníliát is. Ezután mérjük bele a lisztet és a tejet, majd habosítsuk készre, míg teljesen sima, folyós tésztát nem kapunk.Töltsük háromnegyedig a formákat és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre őket légkeverés nélkül. 15 percet hagyjuk hűlni őket, majd tetejük közepébe vájjunk kiskanállal vagy késsel egy mély lyukat a lekvárnak. Mielőtt beletöltjük a lekvárt, a tetejüket ecseteljük át olvasztott vajjal.
Szórjuk meg vastagon a cukorral, amit úgy készítünk, hogy kristálycukrot kávédarálóval kicsit megőrölünk. Így a kristálycukornál finomabb szemcséjű lesz, de még nem porcukor, hanem szemcsés cukor marad. Végül töltsük a mélyedésekbe a lekvárt.