Elkészítés: 140 perc
Muffinok Fehércsokoládé muffin
HOZZÁVALÓK

A tésztához

240 g liszt
2 teáskanál sütőpor
150 ml tej
4 db tojásfehérje
1 csipet
90 g vaj
110 g Koronás Porcukor
50 ml tejföl

A tésztába

12 db fehércsoki trüffel vagy bonbon vagy csokikocka

A krémhez

85 g fehércsokoládé
125 g krémsajt
60 g puha vaj
140 g Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Előkészítjük a muffinsütő formát, a sütőt pedig előmelegítjük 180 C-ra. A lisztet gondosan elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény, de nem törős habbá verjük a sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A vajas-cukros keverékhez hozzádolgozzuk a tejfölt, majd a sütőporos lisztet, a tejet, végül pedig a tojáshabot. Az elkészült muffinmasszát a sütőformákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük őket. Ezután hagyjuk kihűlni a muffinokat. A krémhez felolvasztjuk a fehércsokoládét és mindent hozzákeverünk, majd betesszük a hűtőbe, míg krémszerűvé nem keményedik. Ez minimum egy óra. Ha a muffinok kihűltek, a közepükbe mélyedést fúrunk vagy kanalazunk, és belanyomjuk a trüffelt, bonbont vagy csokidarabot. Végül a kihűlt krémmel díszítjük és megszórjuk fehércsokoládé reszelékkel.