Elkészítés: 50 perc
Muffinok Krémsajttal töltött répás muffin
HOZZÁVALÓK
320 g liszt
1 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1,5 teáskanál őrölt fahéj
0,5 teáskanál
0,25 teáskanál őrölt szerecsendió
200 g Koronás Kristálycukor
130 g joghurt
60 g étolaj
70 g pépesített alma
2 db tojás
240 g finomra reszelt répa
220 g natúr krémsajt
70 g Koronás Kristálycukor
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint Koronás Nád Kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 175 fokra és készítsük elő a muffin papírformákat. Először a töltelék hozzávalóit keverjük simára. Egy másik tálban a tésztához keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, sót és szerecsendiót. Robotgépben lassú fordulaton keverjük ki a tojásokat, kristálycukrot, joghurtot, étolajat, almaszószt egy fél perc alatt. Keverjük hozzá a tojásos alaphoz a szárazanyagokat, majd a finomra reszelt répát. A papír sütőformákat töltsük a tésztával 1/3-ad részig. Mindegyikbe tegyünk középre egy púpozott teáskanálnyit a töltelékből, majd töltsük fel a formákat a maradék tésztával. Mindegyik tetejére szórjunk kevés nádcukrot. 20-25 perc alatt süsük készre őket.