Elkészítés: 60 perc
Muffinok LOVE cupcake
HOZZÁVALÓK
250 g liszt
100 g vaj vagy margarin
100 g Koronás Nád Kristálycukor
2 db tojás
1 dl tej
1 rúd vanília
100 g málna
50 g makadámdió

A díszítéshez

vajkrém és szórócukor
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés nélkül). Egy 12 db-os muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral. A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és azokkal is elkeverjük. Ha felvette a tojásokat, belekaparjuk a vaníliát, majd hozzádolgozzuk a lisztet, legvégül a tejet. Elkészült a tésztánk, hozzáadjuk a málnát és a felaprított makadámdió-darabokat. A málnától gyönyörű rózsaszín pírt kap a tészta.
A mélyedésekbe töltjük a tésztát, és ami nagyon fontos: minden mélyedésben a papír és a forma fala közé beszorítunk egy babszemet, üveggolyót, makadámdió-héj darabot, bármit, ami egy kis beugró részt eredményez, így lesz szív alakú a muffinunk.
30 percen át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a muffinunk.
A vajkrém alaprecept szerint elkészítjük a vajkrémet (tetszés szerint ízesíthető), amivel minden kihűlt muffin tetejét megkenjük hangsúlyozottan szív formában, épp olyan vastagon, hogy beleragadjon a díszítőcukor. Bármilyen krémmel megkenhetjük őket, de a tejszínes alapú krémeken a színezett díszítőcukor festéke hamar kioldódik és elfolyik, így azokat fogyasztás előtt javasolt rászórni.