Elkészítés: 50 perc
Muffinok Mákos muffin citrommázzal
HOZZÁVALÓK
75 g Koronás Kristálycukor
1 db citrom héja és leve
155 g búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
0,25 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
170 g görög joghurt
1 db nagy tojás
1 teáskanál vanília esszencia
60 ml étolaj
1 púpozott teáskanál darált mák
100 g Koronás Porcukor
2 vagy 3 evőkanál frissen facsart citromlé
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban keverjük össze a cukrot, citromhéjat, míg a cukor jó citromos lesz. Keverjük hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót, illetve a mákot. Egy másik tálban keverjük ki a joghurtot, tojást, vaníliát, citromlevet és olajat teljesen simára. Végül az olajos részt keverjük el a szárazanyagokkal.Töltsük muffinformákba és 200 fokon kb. 20 percig süssük a muffinokat légkeverés nélkül. Amíg sül, elkészíthetjük a bevonatot. A porcukrot a citromlével keverjük teljesen simára, csomómentesre. Folpackkal feddjük le légmentesen felhasználásig. A kisült muffinokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd vastagon ecseteljük le a citromos mázzal.