Elkészítés: 90 perc
Torta Almás sajttorta Mézivel
HOZZÁVALÓK
25 dkg ropogós zabkeksz
8 dkg vaj
75 dkg mascarpone
10 dkg Koronás kristálycukor
1 cs vaníliás pudingpor
3 db tojás
1 db alma
0,5 tk fahéj
1 tk kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
A zabkekszet összetörjük, az olvasztott vajjal elkeverjük és 3 evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradék vajas kekszdarát 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A forma alját kívülről alufóliával bevonjuk. A mascarponét a tojásokkal, cukorral, vaníliás pudingporral, fahéjjal karos ropotgéppel vagy habverővel összekeverjük és a krém felét a zabkekszre simítjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kiszedjük és szeleteljük. A szeleteket a krémre fektetjük és bevonjuk a maradék krémmel. 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni. A maradék kekszdarát kakaóporral összekeverjük. Egy mézi kiszúrót teszünk a torta közepére, ebbe merjük a maradék kekszet, kicsit lenyomkodjuk, hogy összeálljon. A formát leemeljük róla, így tálaljuk.