Elkészítés: 60 perc
Torta Angol angyal piskóta torta
HOZZÁVALÓK
110 g búzaliszt
225 g Koronás Kristálycukor
285 g tojásfehérje
1 teáskanál citromlé
3 g borkősav
1 nagy csipet
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 165 C-ra. Egy tálban összekeverjük a cukor felét a liszttel. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani, majd menet közben hozzáadjuk a citromlevet, sót és borkősavat, és kemény, de nem törős habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A masszát egy 17 cm átmérőjű, vékonyan kiolajozott tortaformába tesszük. Az előmelegített 165 C-os sütőben 40-45 percen át sütjük. Egy pálcikával ellenőrizhetjük, hogy teljesen átsült-e. Átfordítjuk egy tányérra és hagyjuk kihűlni. Gyümölcsmártással tálaljuk.