Elkészítés: 75 perc
Torta Banános-kókuszos fordított torta
HOZZÁVALÓK
5 db banán, szeletelve
200 g Koronás Aranybarna Cukor
50 g vaj
2 evőkanál friss citromlé
50 g kókuszreszelék
110 g puha vaj
200 g Koronás Porcukor
4 db tojásfehérje
280 g joghurt
1 teáskanál citromlé
300 g búzaliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
0,5 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál
ELKÉSZÍTÉS
Egy 26 cm átmérőjű csatos tortaforma alját vajazzuk ki, majd a banánokat hámozzuk meg, karikázzuk fel és a banánszeletekkel sűrűn rakjuk ki a tortaforma alját. Az aranybarna cukrot olvasszuk meg, mintha doboscukrot készítenénk, majd mikor megolvadt, keverjük el benne a vajat és a citromlevet. A karamellt öntsük a forma aljába a banánszeletekre, majd azonnal szórjuk rá egyenletesen a kókuszreszeléket. Most a tészta következik. Egy tálban keverjük össze a puha vajat a cukorral. Keverjük hozzá a tojásfehérjéket is. Mikor sima a keverék, adjuk hozzá a joghurtot is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és szódabikarbónát. Adjuk a krémes tésztaalaphoz a szárazanyagokat, és keverjük simára a masszát. A masszát öntsük a sütőformára a karamelles-kókuszos banánra. Terítsük el egyenletesen. 170 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 40 perc alatt süssük készre. Vágjuk körbe a szélét, majd melegen fordítsuk ki a tortát a formából.