Elkészítés: 50 perc
Torta Barackos torta
HOZZÁVALÓK
3 ek cukor
3 ek liszt
3 dl tej
25 dkg mascarpone
2 ek porcukor
4 ek baracklekvár
0.5 db citrom leve
0.5 ek cukorgyögy

Tészta

3 db tojás

Krém

1 cs vaníliás pudingpor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját világosra keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a hab ¼-ét gyors mozdulatokkal a sárgájához keverjük, majd a maradék habot óvatosan keverjük el a sárgájával. A lisztet a habra szitáljuk és óvatosan, hogy ne törjük össze a habot és elkeverjük. Sütőpapírral kibélelünk két 20 cm-es tortaformát. 180 fokos sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a lapokat, majd kikapcsolt, résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni, hogy ne essen össze.

A pudingport a tejjel elkeverjük és sűrűre főzzük. A porcukorral édesítjük. A mascarponet hozzáadjuk és elkeverjük a pudinggal. Langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a lekvárt és a fél citrom levét. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot és a maradék krémmel körbekenjük. Díszítésként cukorgyönggyel szórjuk meg.