Elkészítés: 130 perc
Torta Citromos áfonyatorta
HOZZÁVALÓK
230 g vaj
200 g Koronás Kristálycukor
100 g Koronás Aranybarna Cukor
4 db tojás
375 g búzaliszt
1 csapott evőkanál sütőpor
0,5 teáskanál
240 ml joghurt
3 db citrom leve és héja
300 g feketeáfonya
275 g natúr krémsajt
140 g vaj
250 g Koronás Porcukor
2 nagy csipet
50 g feketeáfonya
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a puha vajat 1 percen át habosítsuk. Adjuk a vajhoz a kétféle cukrot és habosítsuk a robotgéppel további 2-3 percen át. Adjuk hozzá a tojásokat is. Ezekkel is habosítsuk kicsit. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Adjuk a szárazanyagokat a vajhoz és azzal is keverjük simára a masszát. Végül adjuk hozzá a joghurtot, a citrom levét és héját. Ezzel is keverjük simára, majd egy fakanállal keverjük a masszába az áfonyaszemeket is. A kész masszát szedjük egy kivajazott-kilisztezett 23 cm átmérőjű csatos tortaformába, majd kb. 70-90 perc alatt süssük készre a 180 fokos sütőben a piskótát légkeverés nélkül. Kisüléskor tűpróbával ellenőrizzük! A piskótát sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a krémhez a vajat habosítsuk ki a robotgéppel, majd mikor habos, adjuk hozzá a sajtkrémet is és keverjük tovább. Mikor sima a krém, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliát és a sót. A kihűlt piskótát egy recés késsel vágjuk 3 egyenlő részre, majd töltsük össze őket a krémmel. Kívülről is vonjuk be vele. Az elkészült tortát legalább egy órára tegyük hűtőbe szeletelés előtt.