Elkészítés: 50 perc
Torta Csokimousse tortácskák csokitojásokkal
HOZZÁVALÓK
1 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
3 ek kakaópor
1 tk sütőpor
1,5 dl tej
15 dkg étcsokoládé
2 db tojássárgája
2 ek porcukor
1 dl tejszín
5 ek mascarpone
zöld fondant, csokitojások
ELKÉSZÍTÉS

A tojást a cukorral felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert kakaóport, sütőport és a tejjel lazítjuk a masszát. 30x40-es tepsit sütőpapírral bélelünk és kisütjük benne a tésztát. Desszertgyűrűvel kiszúrjuk a tésztát.

Elkészítjük a mousse-t: a csokit gőz felett felolvasztjuk. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a mascaponét és tovább habosítjuk. Végül belekeverjük az olvasztott csokit. A mousse-t habzsákba szedjük és a tortagyűrűkbe nyomjuk a krémet a tésztára. Kihűtjük.

A fondantból fokhagymanyomóval füvet készítünk és a gyűrűből kiszedett torták tetején elosztjuk, majd csokitojásokkal díszítjük.