Elkészítés: 90 perc
Torta Csokis Pavlova torta eperrel, áfonyával
HOZZÁVALÓK
3 db tojássárgája
1 csipet
15 dkg porcukor
1,5 tk keményítő
1 ek kakaópor
30 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
3 ek porcukor
40 dkg friss gyümölcs (eper, áfonya, málna, stb.)
ELKÉSZÍTÉS

A tojássárgáját a csipet sóval robotgéppel felhabosítjuk, majd apránként hozzáadagoljuk a porcukrot, melynek a végébe belekeverjük a keményítőt is. A hab felébe forgatjuk a kakaóport és márványosan összeforgatjuk a fehér résszel. Vagy egy nagy vagy néhány kisebb kör alakban sütőpapírral bélelt sütőlemezre halmozzuk a krémet és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 percig sütjük így, majd levesszük a hőt 130 fokra és így sütjük még legalább 60 percig.

A mascarponéból és a tejszínből kemény habot verünk a porcukorral, majd a kihűlt hablapra kenjük. Eperrel és áfonyával szórjuk meg tálaláskor.