Elkészítés: 180 perc
Torta Csokoládés palacsintatorta
HOZZÁVALÓK

A palacsinta tésztához

360 g búzaliszt
720 ml tej
4 db tojás
4 evőkanál étolaj
2 csipet
2 nagy csipet Koronás Kristálycukor

A krémhez

350 g étcsoki
200 ml habtejszín
40 g Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Először egy tálban a palacsinta hozzávalóit simára keverjük. Ha csomós lenne, botmixerrel simára turmixoljuk. 20 percig hagyjuk állni a palacsinta tésztát, majd átkeverjük, és kb. 15 darab vékony palacsintát sütünk belőle. A kisült palacsintákat egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőbe tesszük legalább egy órára, míg teljesen kihűlnek. Amíg hűlnek a palacsinták, a töltelékhez felolvasztjuk az étcsokoládét, a tejszínt pedig felforraljuk a porcukorral. Amikor a csokoládé már felolvadt és a cukros tejszín forrásban van, folyamatos keverés közben a tejszínt a csokoládéhoz csurgatjuk. Folyamatosan keverjük egy fakanállal, míg szép fényes, egyenletes krémet kapunk. Az így kapott krémet félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ha a palacsinták és a krém is kihűlt, összetöltjük a palacsintákat a krémmel. Minden palacsintára csak egy bő evőkanál csokikrém kerül, amelyet vékonyan el kell teríteni rajta. Az összetöltött palacsintatortát minimum 1 órára hűtőbe tesszük szeletelés előtt. Míg a krém nem kötött meg teljesen, nem lehet felvágni a tortát.