Elkészítés: 120 perc
Torta Diós-baracklekváros csigatorta
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
8 dkg Koronás Kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
1 csipet
1 db tojás
30 dkg baracklekvár
15 dkg darált dió
kenéshez: 1 tojás + 1 dl tej+ 1 ek Koronás porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítési idő: kelesztés + 50 perc
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott tejet, a vajat, a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és a tojást ráütjük. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A baracklekvárral megkenjük, a darált dióval megszórjuk és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. Kétujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába rendezzük őket, fél órát kelesztjük még. A tejet meglangyosítjuk, villával felhabosítjuk kicsit benne a tojást, hozzáadjuk a porcukrot és a csigákat meglocsoljuk az édes, tojásos tejjel és 180 fokon pirosra sütjük.