Elkészítés: 90 perc
Torta Duplacsoki torta
HOZZÁVALÓK

A piskótához

165 g liszt
262 g Koronás Kristálycukor
49 g holland kakaópor
1 csapott teáskanál sütőpor
2 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet
180 ml joghurt
90 ml étolaj
2 db kisebb tojás
190 ml erős kávéfőzet

A tejcsoki krémhez

220 g vaj
320 g Koronás Porcukor
50 g kakaópor
0,5 teáskanál
45 g joghurt

A díszítéshez

csokireszelék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük170 C-ra, és kivajazunk-kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót. Egy konyhai robotgépben magas fordulaton összedolgozzuk a joghurtot, az étolajat és a tojásokat. Hozzáadjuk az összekevert szárazanyagokat és a kávéfőzetet is. Egy híg, szinte folyékony masszát fogunk kapni. A formába öntve kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy átsült-e. Ha kisült, félretesszük kihűlni. A krémhez a vajat a legmagasabb fordulaton kihabosítjuk, majd lassú fordulatra véve adjuk hozzá a porcukrot, sót és kakaóport. Simára habosítjuk, majd beleöntjük a joghurtot, és magas fordulaton további 1 percig habosítjuk. Végül a kihűlt piskótát félbevágjuk, majd összetöltjük a csokoládékrémmel. Ezután kívül is bevonjuk a krémmel.
Csokoládéreszelékkel díszítjük, majd 1-3 napra hűtőbe tesszük szeletelés előtt