Elkészítés: 40 perc
Torta Fatörzs torta nyuszikkal
HOZZÁVALÓK
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
30 dkg mogyorókrém
50 dkg mascarpone
barna, fehér, színes marcipánok (vagy fondant) a nyuszihoz, virágokhoz
ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgájákat, óvatosan elkeverjük, végül rászórjuk a lisztet és ezzel is óvatosan, hogy ne törjön a hab, összeforgatjuk. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk ki és a tésztát egyenletesen rákenjük. 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük. Konyharuhára fordítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhával feltekerjük. A krémhez a mogyorókrémet a mascarponéval habosra keverjük. Kitekerjük a tésztát és keresztben 15 cm széles csíkokra vágjuk. A krémmel megkenjük és feltekerjük, majd a következőt a tekercs köré illesztjük, így úgy fog kinézni, mint egy fatörzs. A végén a maradék krémmel kívülről is bekenjük, majd behűtjük. A marcipánből nyuszifejet készítünk, a fatörzsre ültetjük, virágokat, füvet is készíthetünk köré.