Elkészítés: 140 perc
Torta Fordított szilvatorta /szilvás tarte tatin/
HOZZÁVALÓK
10 dkg cukor
10 dkg vaj
40 dkg szilva

Tészta

20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a vajjal morzsásra keverjük, hozzáadjuk a tojást és tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és hűtjük 1 órát.
 
A cukrot serpenyőben megolvasztjuk, karamellizáljuk. A szilvát feldaraboljuk. Az olvadt cukorhoz adjuk a vajat, összeolvasztjuk, majd a szilvát és addig kevergetjük, míg a cukor fel nem olvad fel teljesen. A tésztát kinyújtjuk és a karamelles szilvára fektetjük, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Ha a serpenyőnek műanyag a füle, alaposan burkoljuk be alufóliába. Olyan serpenyőben olvasszuk a cukrot, ami befér a sütőnkbe. Tányérra borítjuk a tortát.