Elkészítés: 145 perc
Torta Karamelles cheesecake
HOZZÁVALÓK

Karamellkrém

20 dkg Koronás Kristálycukor
5 dkg vaj
2 dl tejszín

Tészta

12 dkg vaj
25 dkg kekszdara

Sajtkrém

70 dkg sajtkrém
20 dkg karamellkrém
3 db tojás
15 dkg keményítő
ELKÉSZÍTÉS
Karamellkrém: A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk, majd beleolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt és sűrűre főzzük.
 
Tészta: A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es formába simítjuk kanállal, majd fél órára hűtőbe tesszük.
 
Sajtkrém: A sajtkrémet a tojásokkal, a keményítővel és 20 dkg karamellkrémmel robotgéppel összekeverjük, a kekszes alapra öntjük. Egy nagy tepsibe helyezzük a formát és felöntjük a forma feléig forró vízzel. 180 fokos sütőben 40 percig pároljuk, majd kivesszük a forró vízből a tortát és formában kihűtjük a süteményt. A maradék karamellkrémmel leöntve kínáljuk.