Elkészítés: 45 perc
Torta Klementin torta
HOZZÁVALÓK
12 db apró mandarin
50 dkg Koronás Aranybarna Cukor
20 dkg vaj
1 db citrom leve és héja
3 db tojás
30 dkg darált mandula
10 dkg kukoricaliszt
2 pohár natúr joghurt
1 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi
25 dkg mascarpone
ELKÉSZÍTÉS
Öntsünk három deciliternyi vizet egy lábasba, majd szórjunk bele 25 dkg barnacukrot. Forraljuk pár percig, míg sziruppá nem sűrűsödik. Tegyük bele a megmosott és félbevágott mandarinokat, és kis lángon főzzük körülbelül 15-20 percen keresztül. Tegyünk egy körülbelül 25 centi átmérőjű kerek peremes, lecsatolható szélű tortaformát egy ív sütőpapírra, majd rajzoljuk körül, és vágjuk ki ollóval. Tegyük a kivágott papírt a forma aljába, majd enyhén kenjük meg vajjal. Szórjunk 20 dkg barnacukrot egy keverőtálba, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a citrom lereszelt héját, majd elektromos habverővel keverjük öt-hat percig, míg könnyű és habos nem lesz. Egyenként üssük hozzá a tojásokat, mindegyikkel jó alaposan keverjük össze, majd dolgozzuk a masszához a darált mandulát, citromlevet és egy pohár joghurtot. Keverjük össze a kukoricalisztet a sütőporral és a sóval, majd ezt is keverjük a tésztához. Kanalazzuk egymás mellé a kivajazott sütőpapírra a cukorszirupban megfőzött mandarinokat, a vágásfelületükkel lefelé, egy keveset a cukros szirupból csorgathatunk rá. Osszuk el a tetején a kész tésztát, felületét simítsuk le a kanállal, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150-160 fokon közel egy órán keresztül süssük (légkeveréses sütőben). Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjunk bele egy fogvájót, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Ha elkészült, hagyjuk a formában hűlni negyed órát, majd egy határozott mozdulattal borítsuk egy nagy tányérra. Tetejéről óvatosan vegyük le a sütőpapírt, és vágjuk cikkekre. Hozzá a narancsos joghurtkrémet kínáljunk. A krémhez tegyük egy tálba a mascarpone sajtot, adjuk hozzá a másik pohár joghurtot és a barnacukrot. Ízesíthetjük kevéske reszelt mandarinhéjjal, majd óvatosan keverjük jól össze. Tálaljunk a tortacikkekből süteményes tányérokra, majd egy-egy kanál sajtkrémet kanalazzunk a tetejére. Az egész tortát a mandarinos cukorsziruppal megcsorgathatjuk.