Elkészítés: 140 perc
Torta Kókuszos habcsóktorta
HOZZÁVALÓK
6 db tojásfehérje
1 csipet
20 dkg Koronás kristálycukor
1,5 tk keményítő

A krémhez

50 dkg mascarpone
1 dl tejszín
10 dkg Koronás porcukor
1 ek vaníliakivonat
8 dkg kókuszreszelék
2 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjéket a csipet sóval habosra keverjük, amikor térfogata megnőtt, apránként hozzákeverjük a cukrot és a keményítőt. A vágható, kemény habot habzsákba szedjük és 20 cm átmérőjű köröket nyomunk a habból, középről indítva, 5 db-ot sütőpapírral bélelt tepsikre. A maradék habból néhány habcsókot készítünk. 100 fokos sütőben 2 órát szikkasztjuk. Ha elkészültek a lapok, kihűtjük. Majd leszedjük a sütőpapírról. A krémhez a mascarponét a tejszínnel és a porcukorral, vaníliakivonattal habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A krémmel betöltjük a tortát, a tetejére is kerüljön. A habcsókokat rámorzsoljuk a tetejére, olvasztott étcsokival megdíszítjük.