Elkészítés: 60 perc
Torta Linzeres szilvás pite
HOZZÁVALÓK

Tészta

20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 csipet
1 db tojás

Töltelék

0.5 kg szilva
6 dkg cukor
3 db tojás
2.5 dl tejszín
2 marék mandulaszelet
ELKÉSZÍTÉS
Az alapanyagokból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtjük. Enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, pite formába simítjuk. Megszurkáljuk az alját, sütőpapírral borítjuk a tésztát és erre sütőbabot szórunk nehezéknek. Ezt nevezzük vaksütésnek. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd leszedjük róla a babot és a papírt. A szilvát negyedekbe vágjuk és a tésztára szórjuk. A tojást kissé felhabosítjuk a cukorral, hozzáöntjük a tejszínt és a szilvára öntjük. A mandulával megszórjuk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük kb.45 perc alatt.