Elkészítés: 80 perc
Torta Mákos sajttorta málnazselével (lisztmentes)
HOZZÁVALÓK
3 db tojás
1 db tojássárgája
5 dkg cukor
30 dkg túró
40 dkg natúr sajtkrém
1 dl tejszín
1 db citrom reszelt héja
1 ek mák
2 ek őrölt mandula
15 dkg mirelit málna
2 ek porcukor
2 db zselatinalap
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat, a tojássárgát a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a sajtkrémet, a tejszínt. Lereszeljük a citrom héját és a mákkal, valamint az őrölt mandulával együtt a krémhez keverjük. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kívülről beburkolunk alufóliával és beleöntjük a formába a krémet. Egy tepsibe ültetjük a formát, a tepsibe vizet öntünk úgy, hogy a forma feléig érjen és így gőzöljük 180 fokon 60 percig. Ezt követően a formában hűtjük a tortát egy éjszakát.
 
 
Másnap a mirelit málnát a cukorral összeforraljuk, majd szitán átpasszírozzuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk egymás után és hagyjuk, hogy felpuhuljon. Ha felpuhult, kinyomkodjuk és a forró málnapürében feloldjuk. A torta tetejére kenjük és hűtőben egy óra alatt kihűtjük. Friss málnával díszíthetjük.