Elkészítés: 60 perc
Torta Máktorta fehércsokis citromkrémmel
HOZZÁVALÓK

Tészta

4 db tojás
8 dkg Koronás Kristálycukor
7 dkg olvasztott vaj
3 dkg darált mák
12 dkg liszt
0.5 tk sütőpor

Citromos-fehércsoki krém

20 dkg fehér csoki
1 db citrom leve és héja
2 dl tejszín
15 dkg mascarpone
2 db tojás
4 ek liszt
2 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd rászórjuk a liszt-mák-sütőpor keverékét. A fehérjehab harmadát a sárgájás részhez adjuk és gyorsan elkeverjük, a maradék 2/3-ot óvatosan adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt 24 cmes formába tesszük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a kockákra tört csokira öntjük. 1 perc pihenés után lágy krémmé keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a citrom reszelt héját és facsart levét is. A két tojást kicsit felhabosítjuk, majd a liszttel elkeverjük. A tejjel apránként felengedjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. A citromos krémmel eldolgozzuk, majd ha langyosra hűlt a tortára kenjük.