Elkészítés: 100 perc
Torta Málnás Pavlova torta
HOZZÁVALÓK
4 db tojásfehérje
1 csipetnyi
250 g Koronás Porcukor
2 púpozott teáskanál kukoricaliszt
1 teáskanál fehérborecet
4 evőkanál málnalekvár Koronás Befőzőcukorral
200 ml habtejszín
ízlés szerint friss málna
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre is szükségünk lesz. A tojásfehérjét kezdjük el habosítani egy csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény, adjuk hozzá a porcukrot és a fehérborecetet. Majd verjük kemény, fényes habbá. Ha szép kemény és fényes a hab, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen keverjük el a habban. Az előkészített sütőlemezre kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatulával formázzunk belőle magas, kör alakot. Tegyük be az előmelegített 150 fokos sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne. Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális. Míg hűl a Pavlova, a tetejére málnából és Koronás Befőzőcukorból sűrű lekvárt főzünk és elterítjük a kihűlt Pavlova közepén. Végül, ha teljesen kihűlt, felvert tejszínhabbal és friss málnával díszítjük.