Elkészítés: 65 perc
Torta Málnás torta
HOZZÁVALÓK

Tortalap

8 db tojás
8 ek Koronás Kristálycukor
8 ek liszt

Krém

30 dkg mirelit málna
10 ek Koronás Porcukor
50 dkg túró
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 db zselatinlap
1 db citrom facsart leve
friss málna és mandula a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral felhabosítjuk, majd hozzámerjük a lisztet, ill. kis adagokban a tojáshabot is. Egy kör alakú formába és egy gáztepsin elosztjuk a mennyiséget és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.

A málnát a porcukorral leturmixoljuk. A túrót a mascarponéval, citrom levével robotgéppel elkeverjük, hozzáadjuk a málnaturmixot is. A zselatinlapokat egymás után hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy felpuhuljon. A tejszínt felmelegítjük és a kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne, majd folyamatos keverés mellett a málnás túrókrémhez adjuk. 5 ek krémmel megkenjük a kör alakú formát, majd a krém 2/3ával a gáztepsi méretű lapot. A gáztepsis lapot keresztben 5 csíkra osztjuk, az elsőt szorosan feltekerjük és a kör alakú forma közepére tesszük, majd a többi csíkot e köré építjük.

A végén egy tortagyűrűvel érdemes rögzíteni és alaposan kihűteni a tortát. A maradék krémmel bevonjuk. A tetejére málnákat ültetünk, az oldalát mandulaszeletekkel vonjuk be.