Torta Marcipános-diós szilvás csigatorta
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
6 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1 db tojás
10 dkg vaj
2 dl langyos tej
25 dkg marcipános szilvalekvár
20 dkg dió durvára vágva
0,5 dl tej a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a lágy vajat ill. a langyos tejet, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, majd fél cm vastagra kinyújtjuk. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára vágjuk. A tésztát megkenjük lekvárral, rászórjuk a diót és mint a rétest feltekerjük. 3-4 cm vastag csigákat vágunk a tésztából. Egy kapcsos formát sütőpapírral bélelünk ki és erre ültetjük a csigákat. Tejjel lekenjük a tetejét és 180 fokos sütőben 35-45 perc alatt pirosra sütjük.