Elkészítés: 70 perc
Torta Mézes málnatorta
HOZZÁVALÓK
4 db tojás
5 dkg Koronás Kristálycukor
3 dkg méz
10 dkg liszt
1 csomag hidegen kötő pudingpor
2 dl tej
2 dl tejszín
1 dkg zselatin
25 dkg friss málna
2 dl tortazselé
10 dkg pirított mandula
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához először a tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a fehérjéket a Koronás Kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojáshabot a kikevert sárgájához adjuk, és óvatosan összekeverjük a liszttel. Tortaformába téve 180 fokon 30 percig sütjük. A tejet a pudingporral sűrű krémmé keverjük, majd tejszínhabbal lazítjuk és fél dl vízben feloldott, langyos zselatint adunk hozzá. A kihűlt tortatésztát félbevágjuk, és a krémmel betöltjük. A torta felső részét friss málnával feldíszítjük, és végül tortazselét öntünk rá. Oldalát pörkölt mandulával díszíthetjük.