Elkészítés: 100 perc
Torta Narancsos-almás répatorta sajtkrémmel
HOZZÁVALÓK

Tortához

15 dkg sárgarépa
1 db alma
20 dkg lágy vaj
20 dkg Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
3 db tojás
25 dkg liszt
1 db narancs reszelt héja
5 dkg őrölt dió
2 tk sütőpor
3 ek kandírozott narancshéj kockázva (orangeat)

Tetejére

30 dkg natúr sajtkrém
1 db citrom leve
5 ek porcukor
1 db sárgarépa
ELKÉSZÍTÉS
Az almát és a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat a cukorral legalább 5 percig habosítjuk robotgéppel. Hozzáadjuk a lágy vajat, a lisztet, a narancs reszelt héját, az őrölt diót, sütőport és a kandírozott narancskockákat, legvégén belekeverjük a reszelt alma-sárgarépa keverékét. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. A sárgarépát megtisztítjuk és zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőle, majd enyhén cukros vízben 3 perc alatt megpároljuk a répát. A sajtkrémet a porcukorral és a citromlével elkeverjük, és kihűlt tortára kanalazzuk. A párolt répacsíkokból díszeket formázunk a tortára.