Elkészítés: 100 perc
Torta Pavlova torta
HOZZÁVALÓK
4 db tojásfehérje
1 csipet
7 ek Koronás Porcukor
1 ek keményítő
1 tk ecet
5 dl tejszín
2 ek Koronás Porcukor
vegyes gyümölcsök
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjét a csipet sóval robotgéppel verni kezdjük, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, folyamatos keverés mellett. A keményítőt rászitáljuk, hozzáadjuk az ecetet és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre igazgatjuk torta formában a habot és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és visszavesszük a hőfokot 150 fokra. 60 percig sütjük, szárítjuk a tortát. A tejszínből 2 ek porcukorral habot verünk, a kihűlt tortára simítjuk és megszórjuk gazdagon gyümölcsökkel.