Elkészítés: 50 perc
Torta Rácsos cseresznyetorta
HOZZÁVALÓK
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg Koronás Porcukor
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
1 csipetnyi só
50 dkg magozott cseresznye
5 dkg vágott dió
10 dkg Koronás Kristálycukor
5 dkg darált keksz
1 csomag pudingpor
0,5 teáskanál őrölt fahéj
tojássárgája
ELKÉSZÍTÉS
Vajas tésztát készítünk. A lisztet a margarinnal morzsalékossá alakítjuk. Hozzákeverjük a porcukrot és a többi, receptben lévő nyersanyagot. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tortaformát a tészta 2/3-ával kibéleljük, villával jól megszurkáljuk, majd 180 fokon félig megsütjük (kb. 15 perc). A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk, ezt fogjuk felhelyezni a töltelékre rács alakzatban: először az egyik irányban rakjuk fel egymástól kb. 1-1,5 cm-es távolságra a csíkokat, ezután ugyanígy a másik irányban, merőlegesen az előbbi csíkokra. Amíg a tészta sül, a magozott cseresznyét, a kristálycukrot, a pudingport, a darált kekszet és az őrölt fahéjat összekeverjük és a tésztaformába töltjük, amit előtte dióval megszórunk.
A töltelékre helyezzük a tésztacsíkokat rácsos alakzatban, majd megkenjük a tojássárgájával. Visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre. Kihűlés után szeleteljük.