Elkészítés: 50 perc
Torta Sokmagos répatorta
HOZZÁVALÓK
1 marék mazsola
1 db narancs
1,2 dl étolaj
12 dkg búzaliszt
12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
2 db tojás
15 dkg Koronás Aranybarna Cukor
28 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg vegyes olajos-magos keverék (diákcsemege)
1 csipetnyi
10 dkg natúr krémsajt
3 vagy 4 evőkanál Koronás Porcukor
0,5 citrom reszelt héja és leve
ELKÉSZÍTÉS
Reszeljük le a megmosott narancs héját egy tányérba, a levét facsarjuk ki. Szórjuk a mazsolát egy kis tálba, öntsük rá a narancslevet, majd forraljuk fel. Hagyjuk addig állni, míg a mazsola ki nem hűl. Tegyük a lereszelt sárgarépát egy nagy keverőtálba, csorgassuk rá az olajat, üssük hozzá a tojásokat, és szórjuk rá a barnacukrot. Ízesítsük sóval, őrölt fahéjjal, reszelt narancshéjjal és a beáztatott mazsolával. Fakanállal az egészet jó alaposan keverjük össze. Egy kis tálba mérjük ki a liszteket, tegyük hozzá a szódabikarbónát, a sütőport és az olajos magvakat, utána kanállal keverjük el. Kis adagokban dolgozzuk bele a répás masszához. Öntsük a tésztát egy kiolajozott és liszttel meghintett kuglófformába, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150-160 fokon 40-50 perc alatt készre sül (légkeveréses sütő). Ha elkészült, borítsuk ki egy nagy tányérra. A mázhoz tegyük a szobahőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálba, szórjuk rá a cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd elektromos keverővel keverjük tíz percig, míg habos nem lesz. Ha elkészült, kanalazzuk a kihűlt torta tetejére, majd vágjuk fel cikkekre. Mellé kanalazhatunk a maradék krémsajtból. Diákcsemege helyett használhatunk vegyesen tök- és napraforgómagot, diót, mandulát és mogyorót.