Elkészítés: 70 perc
Torta Tavaszi szivárvány torta
HOZZÁVALÓK
3 db tojás
6 dkg Koronás Kristálycukor
6 dkg liszt
3 dl joghurt
3 dkg zselatin
3 dl tejszín
5 dkg Koronás Porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
eper, kivi, pirított mandula
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgákat a Koronás Kristálycukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A fehérjéket a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a fehérjehabot és a lisztet óvatosan belekeverjük. Sütőpapíron 180 fokos sütőben megsütjük.
Ha a piskótánk kihűlt, betöltjük joghurtkrémmel. A krémhez a joghurtot az ízesítőkkel, és vaníliás hidegen kötő pudingporral elkeverjük, majd tejszínhabbal lazítjuk. Az olvasztott langyos zselatint is hozzáadjuk és megtöltjük vele a piskótalapokat. Ehhez célszerű tortakarikát használni. Miután megdermedt, krémmel körbevonjuk és szélét szeletelt mandulával díszítjük. A torta tetejét körkörösen tejszínnel és friss gyümölccsel díszítjük. Végül tortazselével fényezzük le.