Elkészítés: 120 perc
Torta Tejberizstorta levendulás barackröszterrel
HOZZÁVALÓK

Tészta

10 dkg zabkeksz
5 dkg olvasztott vaj

Krém

1 dl tej
3 dl víz
25 dkg kerekszemű rizs
8 dkg Koronás Kristálycukor
1 db vaníliarúd kikapart magjai
4 db zselatinlap
2,5 dl tejszín
2 ek mascarpone

Díszítés

4 db őszibarack
2 ek Koronás Kristálycukor
2 ág levendula
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet összetörjük, az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljára simítjuk. Hűtőbe tesszük. A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a rizst és kevergetve puhára főzzük a felhasított vaníliarúddal. Édesítjük, hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és felpuhítjuk. A tejszínt a mascarponéval habbá verjük és a kihűlt tejberizshez adjuk, közben eltávolítjuk a vaníliarudakat. A zselatint kinyomkodjuk, mikróban felolvasztjuk. és a rizshez keverjük, és a tortaformába simítjuk a krémet. 4 órát hűtjük. Tálalás előtt a barackokat felkockázzuk és a cukorral 3 perc alatt összefőzzük. Levendulával ízesítjük, kihűtjük, majd a tortával kínáljuk.