Elkészítés: 70 perc
Torta Ünnepi túrótorta
HOZZÁVALÓK
30 dkg linzertészta
0,5 lap csokoládés tortakarika
10 dkg eperlekvár
25 dkg túró
8 dkg Koronás Kristálycukor
1 dkg vaníliás cukor
1 csomag hidegen kötő pudingpor
1 dl tej
2,5 dl tejszín
2 dkg zselatin
10 dkg pirított mandula
10 dkg eper
1 db kivi
1 db narancs
5 dkg őszibarack
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
A linzertésztából süssünk torta nagyságú karikát, s ha kihűlt, kenjük meg eperlekvárral, majd erre tegyük rá a fél csokoládés piskótakarikát. Ezután készítsük el a túrókrémet. Ehhez a túrót törjük át és keverjük el a vaníliás cukorral és a kristálycukorral.
A hidegen kötő pudingport keverjük ki a tejjel és cukorral, majd adjuk hozzá az áttört túrót is. Tejszínhabbal lazítsuk fel a krémet és adjuk hozzá az oldott zselatint. Egyenletesen kenjük rá a csokoládékarikára ezt a krémet, majd pihentessük hűtőben egy órán át. Gyümölcsökkel esztétikusan díszítsük fel, melyet oldott gyümölcszselével fényezzünk le. Végül a torta oldalát szórjuk meg pirított mandulával.