Elkészítés: 70 perc
Torta
Valentin napi torta
HOZZÁVALÓK
Kakaós piskóta (2db)
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaópor
Sima piskóta
2 db tojás
2 ek cukor
2 ek liszt
Citromos-mákos krém
50 dkg ricotta
25 dkg mascarpone
15 dkg fehér csoki
2 cs pudingpor
0.5 liter tej
5 ek cukor
5 ek mák
1 db citrom reszelt héja
10 dkg tejberízs
szórócukrok, ostyavirágok
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokból a cukorral habot verünk. A lisztet és a kakaóport óvatosan belekeverjük, majd egymás után kisütjük őket 180 fokos sütőben. A sima lapot is kisütjük.
A pudingból és a tejből sűrű pudingot főzünk, cukorral édesítjük, mákot belekanalazzuk. A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a pudinghoz keverjük. A ricottát és a mascarponét a citrom héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingos részt és a krémből 1/3ad részt kivesszük. A maradék 2/3 részhez keverjük a tejberizst.
A tejberizses krémmel megkenjük először az egyik kakaós lapot, erre helyezzük a sima piskótát, majd ismét krém és a maradék kakaós lap.
A tortát a maradék sima krémmel bevonjuk és szórócukrokkal kidíszítjük.
A pudingból és a tejből sűrű pudingot főzünk, cukorral édesítjük, mákot belekanalazzuk. A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a pudinghoz keverjük. A ricottát és a mascarponét a citrom héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingos részt és a krémből 1/3ad részt kivesszük. A maradék 2/3 részhez keverjük a tejberizst.
A tejberizses krémmel megkenjük először az egyik kakaós lapot, erre helyezzük a sima piskótát, majd ismét krém és a maradék kakaós lap.
A tortát a maradék sima krémmel bevonjuk és szórócukrokkal kidíszítjük.